Iňigo Martínez Solano

Iňigo, az Universidad de Castilla la Mancha kutatója 2010 februárjában egy hónapot töltött az MTM Molekuláris Taxonómiai Laboratóriumában, a Synthesys program támogatásával. Az egy hónap alatt rengeteget dolgozott a laborban a barna varangy filogeográfiáján. A munka mellett persze jutott idő lazításra is, így például elvittük síelni a Bakony lejtőire, és megmutattuk neki a híresen csinos magyar lányokat.

 

Jamie Bosch Perez

Jaime rendszeres látogatónk, minden évben eljön, hogy segítsen a kitridiomikózis kutatásban, vagy a Bombina bioakusztika vizsgálatokban. Jártunk együtt már a Mecsekben, a Kis-Balatonnál, a Bakonyban, a Balaton-felvidéken, a Mátrában, a Bükkben és a Hortobágyon. Jaime a Madridi Természettudományi Múzeum (Museo Nacional de Ciencias Naturales) kutatója, és fő kutatási témája a kitridiomikózis Spanyolországi kétéltűpopulációkban. Csoportunk vezetője, Vörös Judit többször járt már Jaime spanyolországi kutatási területén, és egyszer Mallorca-ra is ellátogatott, hogy segítsen Jaime-nak a mallorcai dajkabéka (Alytes muletensis) mintázásában.

 

Dusan Jeliç

Dusannal a hegyi vipera (Vipera ursinii macrops) horvátországi populációinak genetikai vizsgálatában működünk együtt. Ő is a Synthesys program támogatásával töltött egy hónapot a MTM Molekuláris Taxonómiai Laboratóriumában 2011 februárjában. Amikor lejárt a pályázata, igazi terülj-terülj asztalkámmal búcsúztattuk a laborban.