Az előadások és poszterek absztraktjai itt letölthetőkÁltalános információk

A találkozó célja

A már hagyománnyá vált előadóülés célja, hogy lehetőséget biztosítson minden kétéltűekkel és hüllőkkel foglalkozó természetvédőnek, kutatónak, hallgatónak, vagy érdeklődőnek, hogy megismerje mások munkáját. A már harmadik alkalommal megtartott fórum sikeresen zajlott, ezennel is köszönjük a szervezők, a támogatók és résztvevők munkáját.A hallgatói poszter- és előadásverseny eredménye:

Idén először hirdettük meg a hallgatók közötti versenyt, amelyben díjaztuk a legjobb előadót és a legjobb posztert. A független zsűri (Haraszthy László, Farkas Balázs, Harmos Krisztián) Mizsei Edvárd előadását ( A görög karsztvipera (Vipera ursinii graeca) elterjedési modellje és annak tesztelése), és Flórián Norbert poszterét (Időjárás hatása kétéltűek élőhely preferenciájára a Tápió-Hajta vidékén) tartotta szakmailag a legjobbnak.


Publikálási lehetőség

A 2010. évi MTBK Műhelytalálkozóhoz hasonlóan idén is lehetőségünk van arra, hogy az elhangzott előadások/poszterek anyaga az Állattani Közleményekben megjelenjen. Természetesen csak azok a kéziratok jelenhetnek meg, amelyek a folyóirat szerkesztőbizottsága által elfogadást nyernek a lektori vélemények alapján. Kellő számú kézirat esetén önálló füzetben (más esetben a kötetben elkülönítve), még a 2012. évben megjelenhetnek a cikkek. A kéziratokat az előadóülést követően legkésőbb egy hónapon belül, legkésőbb 2012. április 28-ig kell benyújtani a folyóirat honlapján megadott szerzői útmutató szerint.


Rendezők

A műhelytalálkozó rendezője a Magyar Természettudományi Múzeum, a Magyar Biológiai Társaság Állattani Szakosztálya és a Magyar Madártani- és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya.

- Vörös Judit (Magyar Természettudományi Múzeum, Budapest)

- Kiss István (MBT Állattani Szakosztály és az Állattani Közlemények képviseletében)

- és az MME KHVSZ vezetősége


Támogatók

A műhelytalálkozó ötletgazdája és fő anyagi támogatója a Magyar Természettudományi Múzeum. A találkozóhoz jelentős anyagi támogatást nyújtott az MKB-Euroleasing Zrt.


Kapcsolat – további információ

A találkozót érintő kérdésekkel a műhelytalálkozó szervezőbizottságát keressék (Vörös Judit, Magyar Természettudományi Múzeum, Budapest, 1088 Baross u. 13. Tel: 1-267-71-00, Fax: 1-267-34-62, e-mail: jvoros_kukac_nhmus.hu).